Protix en OERei

Cases
Het meest duurzame en diervriendelijke ei van Nederland, staat niet op zichzelf. Het is een uitvinding van Protix, Nederlands' grootste insectenkweker. Het ei is bedoeld om te laten zien hoe insecten de ons eten circulair kunnen maken.

Maar OERei is ook gewoon erg lekker. Dus de simpele boodschap "lekker & logisch" en "duurzaam & diervriendelijk" verdiende verdieping. Niet eerder werd er een merk rondom een ei gebouwd in Nederland. Dat was ook niet nodig, als het verhaal maar goed verteld zou worden, door de juiste mensen.

Tyrsday ontwikkelde drie verhaallijnen en een strategie gebaseerd op mensen met invloed binnen die verhaallijnen: uit eten, koken en lezen. De chefs en topsporters van Nederland werden online gesignaleerd met OERei, zodat duidelijk werd dat het ei ook lekker en gezond was. De circulaire experts en mensen met hart voor dieren vertelden over de claims van duurzaamheid en diervriendelijkheid.

In een paar maanden werden meer dan 20.000 verhalen, foto's en video's gelezen, aangejaagd door honderden influencers op bovenstaande gebieden. Inmiddels ligt OERei bij meer dan 100 Albert Heijn's en zijn er gesprekken voor verdere uitrol in de horeca(groothandels) en bij cateraars.