De nieuwste aanwinst voor op de boot

Company
Hoi! Dit is Leander en hij is nieuw bij Týrsday. We vertellen je graag meer over hem, van apen tot Westworld.

Leander Menkveld is de naam van de nieuwe aanwinst van Týrsday! De 23-jarige loopt hier stage sinds 14 augustus en zit dus nog maar heel kort op de boot. Maar wat voor iemand is Leander nou eigenlijk? Hoe is hij hier gekomen? Waarom Týrsday?

Waarom niet verder lezen om hem te leren kennen? 

Westworld, apen en sport

Leander groeide op in Gorssel, een dorp in de buurt van Deventer. Tot de dag van vandaag vult Leander zijn vrije tijd met sport, van voetbal tot volleybal tot tennis. Elke sport is leuk om te proberen en in elke sport is plezier te vinden volgens Leander. Verder kijkt hij heel erg graag series en films als het even kan. Momenteel het liefst Westworld, een sci-fi Western (zie video onderaan).  Verder heeft hij een jaartje in Apenheul gewerkt als park steward wat hem erg goed beviel. Hij raadt het iedereen aan om bij Apenheul te werken. De apen zelf zijn trouwens ook erg leuk, leuker dan sommige mensen zouden denken, gebaseerd op het eerste gezicht. Zijn favoriete aap is de Rode Brulaap. Ook heeft hij bij verschillende restaurants in de keuken gewerkt. Je merkt het al: Leander is van alle markten thuis.

"De rode brul aap is mijn favoriete aap. Daar ben ik achter gekomen in Apenheul"

Van toerisme naar psychologie naar sport

Er duurde even voordat Leander zijn draai vond. Hij heeft veel opleidingen en banen uitgeprobeerd voordat hij erachter kwam wat fijn bij hem voelde. Eerder volgde hij het “hoger toeristisch en recreatief onderwijs” (HTRO) en“toegepaste psychologie”. Waarom psychologie? Leander was erg geïnteresseerd in wat mensen nu eigenlijk beweegt en wilde zich onder meer verdiepen in gesprekstechnieken. Maar die interesse viel weg nadat bleek dat je alleen maar problemen van anderen hoort en dat je dit lang niet altijd makkelijk van je afschudt. Dus werd het uiteindelijk SPECO. De opleiding Sport en Communicatie. Na twee andere opleidingen, was het wel een beetje spannend om te kijken of dit wel paste. Maar hij heeft het heel erg naar zijn zin en hij kijkt uit naar wat hem nog te wachten staat in de opleiding.  

En waarom Tyrsday?

Leander heeft gekozen voor Týrsday omdat het hem een mooi, leuk en modern bedrijf leek. Ook verwacht hij de ruimte te krijgen om zoveel mogelijk te leren van de wereld waar Týrsday zich in bevindt. In de volgende 4 maanden zal Leander onderzoek doen, content maken, plannen, notuleren en alles wat op zijn pad ligt, opruimen

Toekomst plannen? of nog even blijven sticken bij nu?

Leander heeft al een toekomstplan klaar staan. Hij kijkt uit om een stap te zetten richting een Betaald Voetbal Organisatie, een BVO. Wat dan precies de functie bij BVO zou worden weet Leander nog niet helemaal. Maar dat is allemaal iets om naar te kijken in de toekomst. Het heden is Tyrsday!

Company blogs