Research & Strategie

Weten wat online werkt. Waar de kansen liggen. Wat nog beter kan. Hier een korte uitleg over de Týrsday-aanpak van research en strategie aan de hand van de samenwerking met Rabobank en Aegon.

Týrsday en Rabobank

Al vanaf 2010 helpt Týrsday paardensport, wieler en hockeysponsor Rabobank.

Hoe? Onder meer door topsporter zèlf hun verhaal online zo goed mogelijk te laten vertellen. Daar de bijdrage van de bank in mee te nemen. En zo de gezamenlijke kernboodschap, dat je samen sterker staat, zo natuurlijk mogelijk over te brengen. Op steeds meer volgers en supporters.

Zo delen de sporters verhalen over hun sportieve jeugd, hun oude vereniging, de steun die ze van vrijwilligers en supporters hebben ontvangen. En nemen daarin de rol van de Rabobank mee, waardoor de betrokkenheid en boodschap van de bank authentiek verweven is en geloofwaardig overkomt.

Relevante content wordt daarbij regelmatig vooraf ontwikkeld en klaargezet. Om op de juiste momenten online gedeeld te worden. Bijvoorbeeld in aanloop naar EK’s, WK’s en Olympische Spelen met kans op succes. Daardoor worden sporters ontlast wanneer ze moeten presteren, en ontstaat toch een goed beeld van de voorbereiding en hoe Rabobank daar een aandeel in heeft gehad.

Zo heeft de begeleiding in strategie van Týrsday geleid tot snelgroeiende en oprechte betrokkenheid van supporters. Ook op langere termijn. Waarbij de synergie van sportieve en commerciële belangen optimaal tot z’n recht komt.

Týrsday en Aegon

Voor sponsor Aegon en de Koninklijk Nederlandse Roeibond  heeft Týrsday meerdere campagnes opgezet en platforms onderhouden.

Zo begeleidde we ook de communicatie richting de Olympische Spelen in Rio.
Doel? Meer bereik, bekendheid en een positiever imago. Vooral onder studenten. Met behulp een impactscan analyseerden we exact welke partijen invloed uitoefenen in de roeiwereld en in welke mate om optimaal te kunnen communiceren en interacteren met studenten en studentenroeiverenigingen.

Dankzij relevante content gedeeld op het juiste moment stegen de online activiteiten rondom de sport. En al die communicatie leidde naadloos naar de, met eigen tech ontwikkelde website Roeien.nl en 300% stijging van de sitebezoeken. Tijdens de Spelen werd nog eens extra intensief communiceerd en lag het aantal sessies op de website nog eens drie keer zo hoog. 

Voor Aegon zorgde deze aanpak voor extra brand exposure en een positievere associatie bij studenten. Hoofdsponsor van de KNRB kon ook na de Spelen door met een stabiel platform en een door Týrsday getraind in house content team.

Het verkeer naar het platform roeien.nl is door de op eigen onderzoek gebaseerde strategische aanpak van Týrsday in korte tijd 300% gegroeid én daarna nog eens verdrievoudigd.

Tech & Tools

Hoe vertel en deel je jouw verhaal?
Overtuigend én effectief?
In de juiste online kanalen?

Check de case >

Content & Community

Hoe krijgt jouw verhaal meer aandacht?
Hoe creëer je echte betrokkenheid?
Met impact?

Check de case >