De zeven types tennissers die je bij elke vereniging tegenkomt

TýrsDaily
Bezoek een willekeurige tennisvereniging in het land en je zult ze vinden: de zeven types tennissers die je bij elke vereniging tegenkomt. Voor tennis.nl zetten we ze op een rijtje. In welke categorie val jij?

DYNAMISCHE FAMILIES
Johan en Marije hebben lang nagedacht welke sport hun dochter Mirjam moest gaan doen. Zelf waren ze namelijk ook op zoek naar wat meer lichaamsbeweging, om 's maandags weer fris naar kantoor te kunnen. Of Mirjam tennis leuk vond, hebben ze haar niet gevraagd. Wel staan ze alledrie een paar keer per week op de baan. 

STILLE LUXE TENNISSERS
NK's heeft Clara nooit gespeeld. Wilde ze ook niet, al had ze het gekund. Ze slaat liever rustig een balletje met haar vriendinnen, die ook al 30 jaar lid zijn van dezelfde vereniging. Waar ze wel trots op kan zijn is haar gloednieuwe outfit. De nieuwste lijn van L'Etoile Sport, die hebben haar vriendinnen nog niet. Kan ze toch nog even de blits stelen.

BUURTKIDS
De Serena van de Achterhoek, zo wordt ze op de vereniging genoemd. Zelf vindt ze zichzelf meer op Venus lijken. Paulien is pas twaalf, maar om haar kun je niet heen. Ze droomt van de Grand Slams, dus sleept ze haar ouders het hele land door om de concurrentie aan te gaan met leeftijdsgenoten die haar wel aankunnen. Als ze verliest, past ze een techniek toe die ze van haar andere voorbeeld, Novak, heeft afgekeken. Nieuwe rackets zijn inmiddels de grootste kostenpost bij haar thuis geworden.

GEZELLIGE RECREANTEN
Klaas hadden ze de afgelopen maanden echt niet gezien bij de vereniging. Elke keer had hij weer een andere smoes via de app: Stond op zondagochtend vast in de file; z'n racket was door de muizen vernield; buienradar had een plaatselijke sneeuwstorm voorspeld. Zijn speelgenoten kennen het inmiddels wel, de winterdip van Klaas. Nu het zomer is, zijn al zijn zorgen echter voorbij en is hij er weer elke week. Naast de tennisbaan dan, met een biertje in zijn hand.

AMBITIEUZE INDIVIDUALISTEN
Aad is de held van de club. Meervoudig clubkampioen, voor het eerst op zijn 11e. Deed afgelopen jaar nog mee aan het NK. Dat hij daar al in de eerste ronde kansloos verloor, doet er bij de vereniging echt niet toe. Aad is de ideale schoonzoon voor elke moeder op de vereniging. Geeft de kleine kids les, draait elke week bardiensten en zit in de Technische Commissie. "Laten we toch hopen dat Aad nooit bij ons weggaat", wordt er wel eens angstvallig gegrapt. Gelukkig is hij dat zelf ook helemaal niet van plan.

BETROKKEN SENIOREN

Elke dinsdag. Stipt om 10 uur. Altijd met Dirk en Cristina.  Nooit een andere dubbelpartner. Koffie na afloop. Mét appelgebak. De betrokken senioren zijn de constante factor op de tennisbaan. Liever een mooie passing dan een harde smash, de dagen dat zij gek deden ligt ver achter ze. Veel uren met een racket in hun hand maken ze dan ook niet. Ze maken liever gebruik van hun zelf ontworpen roulatiesysteem, waardoor ze regelmatig kunnen bijkomen langs de kant.

ACTIEVE BUURTTENNISSERS
Tien jaar geleden wist Marco nog van Aad te winnen. Toen hij nog dé jongen van de club was. Toch heeft Marco de hoop nog niet opgegeven. Vergeet niet dat hij bijna elk jaar de finale van het clubkampioenschap haalt en bij afwezigheid van Aad die titel gewoon opeiste. Ook al wordt Marco langzamerhand een jaartje ouder, het voelt alsof hij zo nog jaren door kan gaan. Die Aad wordt vanzelf ook een jaartje ouder..

Meer Týrsday nieuws